Tips voor slim verzekeren op vakantie

Wij geven diverse tips voor het vinden van een goedkope reisverzekering. Hoe kunt u zich goed en goedkoop verzekeren op vakantie? Kijk naar onderstaande adviezen.

Doorlopend of tijdelijk?

Tijdelijk of doorlopend? Gaat u meer dan twee weken per jaar op vakantie naar het buitenland? Dan loont het in de regel om een doorlopende reisverzekering te nemen. Bedenk dat u dan ook bent gedekt bij andere uitjes, zoals een weekendje weg.

Veel zaken al verzekerd

Bij de meeste verzekeraars is de dekking ongeveer gelijk van de reisverzekering. Wat u zich moet beseffen, is dat diverse onderdelen van een reisverzekering pas in werking gaan als u hier elders geen verzekering voor heeft. Zo zijn veel medische kosten in het buitenland vaak al gedekt door uw zorgverzekering. En bent u bij schade aan derden vaak al gedekt door uw WA-verzekering ofwel aansprakelijkheidsverzekering.

Dekking in de praktijk beperkt

Ook valt bij veel verzekeraars de uiteindelijke dekking in de praktijk wat tegen. Er geldt meestal een eigen risico van bijvoorbeeld euro 100, en een maximale vergoeding per voorval. Bij inboedelschade aan het verblijf is het maximum bijvoorbeeld euro 250. U bent dan in feite alleen gedekt voor eventuele kosten tussen euro 100 en euro 250. Terwijl u wel een flinke premie betaalt...
Nog een voorbeeld; u verliest uw camera van 3 jaar oud. De camera kostte euro 250. Met een afname in waarde van 20% is deze nog euro 100 waard. En laat het eigen risico nou net precies euro 100 zijn....!
Kortom, voor een comfortabele dekking hoeft u van ons geen reisverzekering af te sluiten. Desgevraagd geven veel consumenten dan ook aan dat zij een reisverzekering vooral afsluiten vanwege de zekerheid over repatriering. En niet zozeer vanwege de dekking.

Meer weten?

Wilt u nog meer lezen over reisverzekeringen? Kijk op een van de volgende websites.

Bespaar op uw premie

Veel consumenten sluiten snel even een reisverzekering af bij het boeken van hun reis. Dat vinden wij zonde. Want u kunt veel euro's besparen door reisverzekeraars te vergelijken. Bekijk ons overzicht van reisverzekeringen.
Lees meer ...

Doorlopend of tijdelijk?

Wanneer is het gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten? Lees het antwoord op deze vraag en vele andere vragen!
Lees meer ...

Vakantie tips

vakantie